Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
SZIE GTK Tudományos Diákkör - Kutassunk a tudományban diákszemmel!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1. (Főépület, Földszinti Rektori Díszterem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

15:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


A Szent István Egyetemen és jogelődjén a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen már az 1950-es évek óta működik a Tudományos Diákkör. A kar nagy hangsúlyt fektet a diákok és a hallgatók minél korábbi diáktudományos kutatásokba történő bevonására. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar programján a kisgyermekek a tudományos diákkör jelképének, a fülesbagolynak a készítésével, rajzolásával, színezésével foglalkozhatnak. A felső tagozatos és a középiskolás diákok kipróbálhatják tudásukat játékos feladatok segítségével, valamint megismerhetik a Tudományos Diákkör munkáját, ízelítőt kaphatnak a Tudományos Diákköri Konferenciák hangulatából.


Főszereplő(k):

  • Urbánné Malomsoki MónikaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.