Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Beszélgetés a robot-pszichológus fejlesztésének lehetőségéről, avagy a H2020-as pályázatok tapasztalatai


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1. (112. szeminárium) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

20:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Az érdeklődők lehetőség kapnak az idén beadott/beadásra előkészített H2020-as pályázatok kapcsán a stressz-kutatás jövőjéről beszélgetni a projektek kulcsembereivel. A stressz ugyanis egy olyan absztrakció, melyet közvetlenül nem lehet mérni, vagyis a mesterséges intelligencia kutatás keretében kell megoldani azt, hogy olyan robotokat lehessen létrehozni, melyek a valós történések alapján (pl. egér- és billentyűzethasználati adatok alapján) képesek a stressz fogalmát elemi szálaiból szintetizálni. Egy mesterséges intelligencia-alapú fogalomalkotás akkor jó, ha egy Turing-teszt keretében a hétköznapi halandók nem képesek különbséget tenni aközött, hogy valódi hús-vér ember, vagy egy algoritmus volt-e az, aki/ami a stressz szintet adott ember esetében felismerte. A stressz detektálása mellett ennek kezelése is hasonló kutatási kérdéseket vet fel: pl. hogyan lehet ez meditációt robot segítségével úgy irányítani, hogy az a lehető leginkább a páciens javát szolgálja?


Főszereplő(k):

  • Pitlik László
  • Alföldy-Boruss András
  • Kalotaszegi AndrásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.