Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Ördöglakatok és furfangos fejtörők


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 130. (Bejárat a Kondorfa u. 1. felől) (Udvar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

15:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.


Tegye próbára a készségeit száznál is több különféle ördöglakattal, rabkereszttel és egyéb logikai játékkal! Van köztük könnyű, nehéz, eddig megoldatlan és talán megoldhatatlan is. A Logikai Játékok Nemzetközi Versenyének (IPP) több díjnyertes fejtörője is szemügyre vehető. Jónéhány játék Magyarországon újdonságnak számít, pl. Gál Péter néhány könyvjátéka. Tudják meg azt is, milyen játéktípusokkal játszhatnak majd a jövőben, és, hogy hogyan tervezik a jatékmesterek a legújabb logikai játékokat!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  
Ördöglakat

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.