Gyakori kérdések

Kutatók Éjszakája 2016


Mi az a KÉ? 

Kutatók Éjszakája :)

Mikor lesz a Kutatók Éjszakája?

2016. szeptember 30-án általában kora délutántól késő estig, helyenként október 1-én a hajnali órákig lesznek programok. Pontos információk az egyes programokról és időpontokról a Programok menüpontban.

Hol lesznek programok?

Országszerte sok-sok városban, a részleteket megtalálod a Programok menüpontban.

Milyen intézmények szerveznek programokat?

A szervezők listáját a Kapcsolat menüpontban, a helyszínek listáját a Programok menüpontban megtalálod.

Milyen programok lesznek?

Mindent tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal az idei rendezvényen. Érdeklődj akár a természettudományok, muszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találsz számodra érdekes és vonzó programot.
Ami a programtípusokat illeti, lesznek laborlátogatások, előadások, kísérletek, beszélgetések, interaktív játékok, kiállítások, műhelyfoglalkozások, színielőadások és koncertek, éjszakai égbolt tanulmányozás és szabadtéri akadályverseny, fényképezés és még sok minden más. Itt böngészhetsz a programok közt!

Engem a természet-, műszaki-, orvos-, társadalom-, bölcsészet-, agrártudományok, művészeti programok érdekelnek. Hol, mikor, kik szerveznek ilyen programokat?  

Használd a programkereső funkciót, hogy megtaláld a neked való programot!

Mennyibe kerül egy jegy a Kutatók Éjszakájára?

Nincs belépő jegy, minden program ingyenesen látogatható. Bizonyos programokra azonban előzetes regisztráció szükséges pl. egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadó képessége miatt. Az ilyen programoknál feltüntettük a regisztráció kötelezettséget.

Miért kell a programokra regisztrálni? Minden programra kell regisztrálni?

Nem kell minden programra regisztrálni, csak azokra a programokra, amelyeken pl. helyszűke miatt egyszerre csak bizonyos számú látogató tud részt venni. Ezeket a programokat általában több „turnusban” indítjuk az Éjszaka folyamán, hogy lehetőleg mindenki beférjen, akit érdekel. Hogy mely programokra kell regisztrálni, azt külön jelezzük a program leírásánál a Programok menüpont alatt. Ha ezt nem jeleztük külön, akkor az adott programra nem kell regisztrálni.

Hogyan kell regisztrálni a programokra?

A program leírásának alján megtalálható, hogy mely időpont(ok)ban indul. A megfelelő időpont mellett található ’Jelentkezem a programra’ gombra kattintva lehet jelentkezni adott programra. Ehhez előzetesen regisztrálni kell a honlapon, illetve be kell lépni a választott e-mail címmel és jelszóval.

Az időpont mellett látható a még szabad helyek száma. A rendszer csak akkor engedi a jelentkezést, ha még nem teltek be a helyek.

Mi a különbség a programregisztráció és a honlap-regisztráció között?

Nem minden program regisztrációköteles, vannak szabadon látogatható programok is. Csak azokra a programokra kell jelentkezni, ahol ez a leírásnál szerepel.
A honlap-regisztrációnak kettős szerepe van. Egyrészt a regisztrációköteles programokra csak a honlapon történt regisztráció után lehet jelentkezni, másrészt belépés után saját naptárba elmenthetőek a titeket érdeklő programok.
Amennyiben tavaly regisztáltál a honlapra, idén nem kell ismét regisztrálnod, használd a tavalyi jelszavadat.

Mikortól lehet regisztrálni a programokra?

A programokra 2016. szeptember 9-én 0 órától (8-áról 9-ére virradó éjszaka) lehet regisztrálni. (A honlapra viszont már előbb regisztrálhatsz, és elkezdheted összeállítani a saját programtervedet.)

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

A jobb oldalon található belépés boxban található ’Elfelejtett jelszó’ linkre kell kattintani, majd megadni az e-mail címet, ahová elküldjük az elfelejtett jelszót.

• Mit tegyek, ha nem érkezik visszaigazolás a regisztrációról?

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a szabolcs.csiki@bayzoltan.hu e-mail címen.

• Mit tegyek, ha nem érkezik visszaigazolás a jelentkezésemről a programra?

E-mailen nem küldünk visszaigazolást a jelentkezésekről. Amennyiben az oldalra belépve a 'választott programjaim' menüpontra kattintva látják a programot a listájukban, akkor a jelentkezés sikeres volt.

• Mit tegyek, ha mégsem tudok elmenni arra a programra, amelyikre jelentkeztem?

Ez esetben kérjük jelentkezzen le róla, hogy másoknak legyen lehetőségük a programon részt venni. Lejelentkezni a honlapra belépve, a 'választott programjaim' menüpontban lehet.

Mit jelent az, hogy csoportos regisztráció? Ide kik jelentkezhetnek?

Ezzel a funkcióval az iskolai csoportok, a családok, a baráti társaságok helyzetét szeretnénk megkönnyíteni, akik együtt jönnének egy programra. Csoportos regisztrációkor egy ember regisztrálhat a csoport nevében, a csoport létszámának megadásával.

Milyen korosztálynak szólnak a programok? Az 5 (7, 10, 14,) éves kisfiam / kislányom / kisunokám… élvezni, érteni fogja?

A Kutatók Éjszakája mindenkinek szól. Az egészen fiataloktól az egészen idősekig mindenki talál magának érdekes programot. Hogy egy adott program milyen korosztálynak szól, azt a program részletes leírásából tudhatják meg. A kifejezetten gyerekeknek ajánlott programokat a programleírásoknál külön jelezzük.

Hol találom meg a részletes programot?

A honlapunkon megtaláljátok a részletes és teljes programot. Itt folyamatosan nyomon követhetitek az eseményeket és az esetleges programváltozásokat is.


Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: