Sajtószoba
2016. 09. 28.

Újra Kutatók Éjszakája Sajtótájékoztató, 2016. szeptember 26. 11.00 óra

2016. 09. 12.

Lassan megszokottá válik, hogy szeptember végén a kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok kitárják kapuikat, és a Kutatók Éjszakája alkalmából vendégül látják az érdeklődőket.

2016. 07. 12.

Az Európai Unió Bizottságának döntése alapján a Kutatók éjszakája című népszerű rendezvényt Magyarországon idén is egy négytagú konzorcium szervezheti, amelynek tagjai a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., az RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont, a Hétfa Kutatóintézet és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

2016. 06. 22.
Letölthető anyagok

Használd, terjeszd, oszd meg! Letölthető anyagaink listája folyamatosan bővül.

2015. 09. 03.
Sajtóközlemény

Újra Kutatók Éjszakája! Idén 10 éves az Európai Unió által kezdeményezett rendezvény-sorozat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kutatói pályára, a műszaki és természettudományok tanulásának és oktatásának fontosságára.

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!

Sci News 2016-ban

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!

Miről is szól ez a nap?

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.

Kívánjuk, hogy

• mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat,
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN!

Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.

Támogatónk: