Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
IZLANDOLÁS- A focitól a geotermikus energiáig


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1. (Főépület, I. előadó melletti Klímairoda) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A Klímagazdaságtani Elemző és Kutatóközpont kutatóinak élménybeszámolója az EGT Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 Megújuló Energia Programterületén belül megvalósult Izlandi tanulmányútjáról. A program során az érdeklődők különböző szakmai beszámolókat hallgathatnak meg a résztvevőktől, Izland földrajzi adottságairól, a mindennapi életről és a megújuló energiahasznosítás tapasztalatairól. Az előadások ideje alatt a Klímairoda előtt egy állandó fotókiállítás lesz megtekinthető Szőke Linda szubjektív fotográfus képeiből- IZLANDolás címmel


Főszereplő(k):

  • Herczeg Boglárka
  • Szőke Linda
  • Dr. Fogarassy Csaba
  • Dr. Böröcz MáriaVissza az előző oldalra
Keresés:  
IZLANDolás

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: