Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Elvárások és koppanások - a jó tanuló lányok sikeres iskolai eredményei és a munkahelyi elvárások ellentmondásai a női vezetők körében business coach szemmel


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27. (ELTE PPK Kazinczy utca 23-27. 208. terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
16:00-16:40
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
18:00-18:40
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:40
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


Business coachként és egyetemi oktatóként női vezetőket vizsgálok, akiknek sikeres iskolai eredményeik ellenére vezetőként problémáik vannak. A félig irányított mélyinterjúkon elhangzottak szerint a vezetői feladatok ellátásához szükséges kompetenciák hiányosak ezeknél a „jó tanuló lányoknál”, akik az iskolai éveik alatt túlzott szorgalommal, csak a tanulásra koncentrálva és a megfeleléskényszer berögzült mechanizmusaival érték el a rendszeresen kapott – és elvárt jeles osztályzataikat. Az elvárt vezetői kompetenciáknál a  „soft-skillek” -meghatározottabbak, mint bármely diploma. Ezek alapjait gyerekkorban szükséges elsajátítani. Ennek hiányában nem alakul ki az autonóm egyén, s vezetőként (felnőttként) már nagyon nehezen – vagy alig – lehet elsajátítani ezeket (csapatmunka, szervezőkészség, asszertivitás, kreativitás, rugalmasság, motiválás, ellenőrzés, kezdeményezés, vezetői lobbizás stb.)


Főszereplő(k):

  • Dr. Báthoryné Németh AndreaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: