Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Befektetés-szimuláció


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1064 Budapest, Izabella utca 46. (ELTE PPK Izabella utca, IV. em. 422-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:15-19:45
Szabad helyek száma: 13
A jelentkezés lezárult.
20:15-21:45
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.


Tudja, mennyire kockázatvállaló? Mennyire pontosan érzékeli a valószínűségeket? Hogyan kezeli a bizonytalanságot? Szeretné megtudni, hogy milyen mértékben hagyatkozik döntési heurisztikákra? A számítógépes szimuláció 40-50 percet vesz igénybe, a szoftver valós időben kiértékeli az Ön teljesítményét. Megtudhatja, milyen mértékben kockázatvállaló, mennyire képes bizonytalan környezetben konzisztens gazdasági döntéseket hozni, esetleg kimutatható-e a döntéseiben valamiféle szisztematikus tévesztés. 10 kereskedési időszak során, időszakonként 10-szer kell döntenie arról, hogy mekkora összeget fektet be egy kockázatos részvénybe, melynek tőzsdei árfolyama ismeretlen – de kitapasztalható – valószínűséggel emelkedik vagy csökken. Kipróbálhatja befektetési döntési képességeit, és döntéseiről, teljesítményéről utólagosan egyéni visszajelzést adunk.

Előzetes jelentkezés szükséges: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdX8L1cPn3NJaaYVyZw3OQ7tdFUO1GII5y1FATXz5iazYgElw/viewform

További információ: https://www.facebook.com/BefSzim/


Főszereplő(k):

  • Uatkán Ajna
  • Ruzsa GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: