Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Elektrodermális ujjlenyomatok: mit olvashatunk ki a bőrellenállásból?


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1064 Budapest, Izabella utca 46. (ELTE PPK Izabella utca 46. 116. terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A hazugságnak vannak testi jelei. Az előadásban sorra vesszük ezeket, és arra is kitérünk, hogy ezek egy része jól manipulálható, de például a tenyér önkéntelen izzadása kevésbé. E biometriai jel mérését bemutatjuk a hallgatóság bevonásával. Kutatók sora vizsgálja a tagadás jeleit, és úgy tűnik, hogy szinte lehetetlen teljesen biztosan állítani, hogy valaki hazudik-e vagy sem. A mérésekből az is kiderült, hogy egyéni különbségek vannak például a bőrellenállás alapszintjében. Úgy tűnik, hogy ezek a különbségek viszonylag stabilak, egyfajta „érzelmi ujjlenyomatként” értelmezhetők.

Az előadás végén a helyben felvett bőrellenállás hullámok „gyors-elemzése” alapján bemutatunk egy-két érdekességet és igény szerint egyéni visszajelzéseket is adunk.


Főszereplő(k):

  • Veres-Székely Anna
  • Bircher Julianna
  • Gönye BiankaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: