Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kora vaskori temetők kutatása ásó nélkül


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1088 Budapest, Múzeum körút 4/B (ELTE BTK Múzeum körút 4/B Alagsor 11, Erasmus-terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-18:30
Szabad helyek száma: 17
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:30
Szabad helyek száma: 11
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:30
Szabad helyek száma: 14
A jelentkezés lezárult.


Az elmúlt években az NKFIH 111058-as projekt keretében számos kutatás történt a dunántúli kora vaskori temetők, temetkezési halmok jobb megismerésére irányulóan. A temetők elhelyezkedéséről, méretéről a levegőből, illetve a földön járva geofizikai mérésekkel és terepjárással kaphatunk képet, mielőtt még ásatásra kerülne sor. Mit lát a régész a levegőből, mit érzékel a magnetométer a földben? Mennyire megbízhatóak az így kapott eredmények, honnan tudjuk a temetkezések korát?

A programra látogatók próbára tehetik képfelismerő képességüket, és megismerkedhetnek néhány „nem romboló” régészeti lelőhely-felderítő módszerrel, valamint az ezek segítségével végzett térképezések eredményeivel!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: