Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Hatalom és gazdagság az őskorban – az őskori társadalmak kutatása


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1088 Budapest, Múzeum körút 4/B (ELTE BTK Múzeum körút 4/B Alagsor, Könyvtár, Központi Olvasó) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-18:45
Szabad helyek száma: 22
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:45
Szabad helyek száma: 13
A jelentkezés lezárult.


A modern nyugati társadalmakban óriási szakadék tátong a leggazdagabbak és legszegényebbek élete között. Manapság a felső tízezer vagyonát, hatalmát az élet minden területén kifejezi az étkezéstől kezdve az öltözködésen át lakókörnyezetéig. Vajon mikortól beszélhetünk egyáltalán szegények és gazdagok közti különbségekről, társadalmi egyenlőtlenségről? Miből állt az őskori emberek vagyona? Kik voltak az őskori közösségek vezetői? Kik birtokolták a hatalmat? Kik hordták az első aranyékszereket? Melyek voltak azok a tárgyak, amikre mindenki vágyott az őskorban? Akkoriban is hamisították ezeket?

Izgalmas nyomozásra invitálunk felnőtteket és gyermekeket egyaránt, akik bepillantást nyerhetnek abba, hogy az őskor kutatói milyen módszerekkel ismerik meg a múltbeli társadalmak szerveződését.

18:00-18:45: gyerekeknek
19:00-19:45: felnőtteknek


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: