Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Melyik az erősebb? - Paprikák versenye


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (Lágymányosi Campus, Északi Tömb) (ELTE TTK Északi tömb, Kémia épület, VI. emelet 611. szoba) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-17:15
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
17:30-18:45
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:15
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Jalapeno, serrano, tabasco, rocotos, habanero… ezek a fajok a világ legerősebb paprikái közé tartoznak, melyek csípősségét magas kapszaicin tartalmuk okozza. Ha úgy gondolod, hogy az otthon termesztett paprikád felveszi velük a versenyt, vagy csak szeretnéd kedvenc fűszerpaprika-őrleményedet összehasonlítani a többiekével, akkor hozd el hozzánk, hogy együtt megmérhessük mennyi kapszaicin van bennük. Miközben elkészítjük a mintákat, megismerkedhetsz az analitikai kémia legalapvetőbb eszközeivel, és megnézheted hogyan is történik egy ilyen mérés laboratóriumi körülmények között. A verseny végén pedig az est legcsípősebb paprikájának tulajdonosa egy kis jutalomban részesül.

A program kezdésének tervezett időpontja, illetve a program hossza:

16:00 - 17:15
17:30 - 18:45
19:00 - 20:15

Egy-egy alkalommal (csoportba) 10 látogatót tudunk fogadni. A program előzetesen nem regisztrációköteles, de a csoportbeosztás érkezési sorrend alapján fog történni, így aki szeretné bebiztosítani a helyét, annak érdemes a helyszínen aznap feliratkoznia valamelyik csoportba. A helyszíni jelentkezéseket aznap 15:40-től tudjuk fogadni a Kémia Intézet regisztrációs pultjánál.

Eredményhirdetés 21:45-től!


Főszereplő(k):

  • Dr. Eke ZsuzsannaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Melyik az erősebb?

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: