Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Klasszikus ókor, Bizánc, humanizmus


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1118 Budapest, Ménesi út 11-13. (ELTE Eötvös Collegium, Borzsák Könyvtár) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:00-18:30
Szabad helyek száma: 10
A jelentkezés lezárult.
18:30-20:00
Szabad helyek száma: 15
A jelentkezés lezárult.
20:00-21:30
Szabad helyek száma: 13
A jelentkezés lezárult.


Az érdeklődők meghallgathatják az Eötvös Collegiumban folyó klasszika-filológiai és bizantinológiai kutatómunka általános bemutatását, megismerhetik az Antiquitas-Byzantium-Renascentia kiadványsorozat köteteit. A vezető kutatók és oktatók saját kutatási területüket bemutató részelőadásai után a Collegiumban tanuló egyetemi hallgatók számolnak be az általuk végzett munkáról. Néhány téma: illusztrált görög kézirat és ófrancia fordítása; görög költemény az Artúr-mondakörből; a krónikák világa; magyarok a bizánci történetírásban; ókori és középkori irodalom mai szemmel.


Főszereplő(k):

  • Dr. Egedi-Kovács Emese
  • Dr. Horváth László
  • Dr. Mészáros TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: