Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Vulkán Nap 3. - Vulkáni hamu, lávakőzet, a földköpeny kőzete: fogd meg, nézz bele!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (Déli tömb) (ELTE TTK Déli tömb 0-501. terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
16:00-16:40
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.
17:00-17:45
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
18:00-18:45
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:40
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


Hogyan néz ki, mi valójában a vulkáni hamu? Most mindenki megnézheti az izlandi Eyjafjallajökull és Grimsvötn, valamint a Merapi vulkáni hamuját! Mi olvasható ki ezekből? Ki nem akar megfogni egy néhány éve megszilárdult lávakőzetet, egy pusztító izzófelhő pehelykönnyű horzsakövét vagy éppen a földköpeny kőzetét? Mi van a belsejükben? Ásványok színes világa, hirtelen megdermedt hajszerű, lábszár-csont alakú kőzetüveg szilánkok tűnnek a szemünk elé. Amikor a kövek zenélnek: csengő hangú kövek. Mindenki készíthet mikroszkópos kőzetpreparátumot: mindössze 30 mikrométer vastagságú kőzetlemezt kell gyártani… Hogyan? Ezt is megmutatjuk!


Főszereplő(k):

  • Dr. Harangi SzabolcsVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: