Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Rakd sorba a múltat! – Ismerd meg a számítástechnika alapköveit!


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Bogdánffy út 10/A (ELTE IK - EIT Digital Budapest – Egymásba Gabalyodva - Játszunk egy IoT-t!) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Az elmúlt közel fél évszázadban szinte fénysebességnyi gyorsasággal fejlődött a számítástechnika. Ma már az okostelefonok is egy „mini számítógépnek” tekinthetők. Ehhez a méret csökkenéshez folyamatos technológiai újításokra volt szükség. Ismerd meg a számítógépek alapköveit és a különböző technológiai újításokat és próbáld meg őket felismerni és sorrendbe tenni.

A program része a Játsszunk IoT-t - Egymásba Gabalyodva versenynek, amely az Ericsson, a BME VIK, az ELTE IK és az EIT Digital Budapest közös játéka az intelligens eszközök világában. Nézz be minél több helyszínre, látogasd meg az állomásokat és NYERJ!

A program EIT Digital Budapest állomása.

A játékra az alábbi weboldalon tudsz regisztrálni: http://eth.org.hu/ke2016jatek

Keress fel minél több  állomást a Kutatók Éjszakáján! Ha 5 állomást meglátogatsz, akkor garantált nyereményben részesülsz, 10 állomás teljesítésével pedig indulhatsz a fődíj sorsoláson!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: