Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Szerezd be a csokidat egy robottól és fizess érte a virtuálisan! – Ismerd meg a 21. század pénzeinek a működését!


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Bogdánffy út 10/A (ELTE IK - EIT Digital Budapest – Egymásba Gabalyodva - Játszunk egy IoT-t!) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A Bitcoin virtuális pénz és a mögötte álló Blockchain technológia komoly hatással van a pénzügyi világra, napról napra formálja, átalakítja és forradalmasítja azt. Mostanra már lehetővé vált az is, hogy akár egy robotnak is legyen saját pénze. Az EIT Digital Budapest és az OTP Bank közös játéka során nem csupán megértheted a virtuális pénzek működését, hanem ki is próbálhatod azt! Vegyél csokit a központ robotjától és fizess csak a Kutatók Éjszakájára megalkotott virtuális pénzzel.

A program része a Játsszunk IoT-t - Egymásba Gabalyodva versenynek, amely az Ericsson, a BME VIK, az ELTE IK és az EIT Digital Budapest közös játéka az intelligens tárgyak világában. Nézz be minél több helyszínre, látogasd meg az állomásokat és NYERJ!

A program EIT Digital Budapest állomása.

A játékra az alábbi weboldalon tudsz regisztrálni: http://eth.org.hu/ke2016jatek

Keress fel minél több  állomást a Kutatók Éjszakáján! Ha 5 állomást meglátogatsz, akkor garantált nyereményben részesülsz, 10 állomás teljesítésével pedig indulhatsz a fődíj sorsoláson!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: