Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Krimi a Campuson – Szabadulószoba és szociálpszichológiai kihívás egyben


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (Északi tömb) (ELTE TÁTK Északi tömb 2.71 és 2.74) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:00-18:30
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:30
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.


A történet szerint egy rosszul sikerült szociálpszichológiai kísérlet alanyai vagytok. Mindössze egy órátok maradt a rendőrség kezére juttatni a szökésben lévő álprofesszort, aki mindezért felelős, és nem mellesleg kijutni a kísérletből. Szerencsére a magát tudósnak kiadó szélhálmos nyomokat hagyott maga után; a feladat: csoportosan megoldani a rejtélyeket és eljutni a helyzet megoldásáig. A rejtvények megoldása során a játékosok megismerkednek a szociálpszichológia történetének legizgalmasabb kísérleteivel, ráadásul a gyakorlatban is megtapasztalhatják, hogyan működik a csoportdinamika, a kooperatív feladatmegoldás, a személyközi bizalom. Mert bár valamennyien a kísérlet résztvevői, nem mindenki az, akinek kiadja magát… A játék a népszerű szabadulószobák, az interaktív tanulás és a detektívtörténetek elemeit ötvözve vezeti be a résztvevőket a szociálpszichológia alapkérdéseibe.

Mivel a játékot 6 fős csapatokban fogjuk játszani, ezért érdemes többen együtt regisztrálni, de természetesen egyedül is lehet érkezni (regisztráció ekkor is szükséges), és csatlakozni egy csapathoz a helyszínen.

A játék levezetője: Nagy Zsófia (TáTK Szociálpszichológia Tanszék)

A játék előtti eligazítás a 2.63-as terem előtti folyosórészen lesz!


Főszereplő(k):

  • Nagy ZsófiaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: