Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Sport – egészség – kutatás, tudásmenedzsment egy életen át


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27. (ELTE PPK Kazinczy utca 23-27. 210. terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-20:00
Szabad helyek száma: 22
A jelentkezés lezárult.


A terveink szerint könnyed hangvételű programban a jövő generációjának mutatjuk be a sport és egészség szerepét a felnőtt kor kezdetén. Miként lehet a mindennapos kötelező testneveléstől eljutni az élethosszig tartó egészséges életmód elkezdéséig? Mi mindent sportol a legaktívabb egyetemi ifjúság, és mi motiválja minderre? Hogyan tarthatunk lépést a követendő életmód mintákkal? Milyen kutatások szolgálják leginkább a társadalom érdekeit?

- 18:00-18:45 A sport és az egészség beépítése a „lázadó” egyetemi ifjúság mindennapjaiba. A tudomány válaszai fel nem tett kérdéseinkre. (Előadó: dr. Székely Mózes, társadalomkutató, 8x ironman)

- 19:00-19:45 Az egészséges, boldog embert szolgáló kutatások: Mit kellene tudnunk önmagunkról és a társadalomról ahhoz, hogy a lehető legtöbben éljünk harmonikus, egészséges életet? – interaktív beszélgetés egészségfejlesztési szakértőkkel (NEFI, ELTE, SE, MEFS)


Főszereplő(k):

  • Dr. Székely MózesVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: