Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Káosz az életünkben: áldás vagy átok? - a kaotikus klímától a kaotikus agyműködésig


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum, Varázstorony) 405-ös terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
13:00-13:45
Szabad helyek száma: 37
A jelentkezés lezárult.


A káosz  kissé pejorativ, mindennapokban meghonosodott értelme egyáltalán nem fedi a szó fizikai értelemben vett jelentését. A káoszelmélet káosza jól meghatározott rendezettséggel rendelkezik, még akkor is, ha maga a jelenség ettől megjósolhatatlan marad. Jelenleg egyre több kutatás foglalkozik olyan jelenségekkel, ahol a káosz közvetlen kapcsolatban van  életünkkel: biztosítja fajok fennmaradását, irányítja a klímaváltozást, befolyásolja ereink elmeszesedését, jelen van a szívünkben és az agyműködésünkben. Az előadásban  ilyen kutatásokba pillantunk be, amelyek igyekeznek felismerni a káosz törvényeit, hiszen  csak ezek ismeretében érthetjük meg, hogy milyen mértékben (és hogyan) uralhatjuk a káoszt, és  milyen mértékben kell elfogadnunk, hogy ő uralkodik felettünk.

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Benczik IzabellaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: