Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Planetáriumi előadások és távcsöves bemutató


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (Lágymányosi Campus, Északi Tömb) (ELTE TTK Északi tömb, porta) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-16:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
18:00-18:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
21:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
22:00-22:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
23:00-23:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Ismerje meg a csillagos ég csodáit! Planetáriumi előadások az ELTE Csillagászati Tanszékének szervezésében 16 órától éjfélig. A korlátozott számú férőhely miatt (20 fő) helyszíni regisztráció szükséges! Derült idő esetén az ELTE épülete mögött 16 órától napnyugtáig speciális naptávcsővel és spektrográffal vizsgálhatjuk központi csillagunk érdekes jelenségeit, napnyugta után pedig a varázslatos éjszakai égben gyönyörködhetünk.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: