Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Interaktív Fizika Bemutató


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (Északi tömb) (ELTE TTK Északi tömb 0.83. terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-00:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Látványos kísérleti bemutatóval várnak a Budapest Young Minds tagjai az ELTÉ-n! Folyékony nitrogénes kísérletek, rakéták, szupravezetés, Foucault-inga, nem-newtoni folyadék, óriás szappanbuborék, Thomson-ágyú és sok más nagy durranás! A kísérletek párhuzamosan, több standnál zajlanak. A látogatóknak lehetősége van végigjárni a termet, egyes kísérleteket akár maguk is elvégezhetnek! A természettudományok megismeréshez feltétlenül szükség van az elméletek kísérletekkel történő igazolására. Ez azonban sokak számára unalmasnak tűnik, de az ELTE fizikushallgatói bemutatják, és próbálják meggyőzni a nagyérdeműt, hogy ez koránt sincs így! A fizikai jelenségek megismerését segítő kísérletek nagy része akár játéknak sem utolsó.

Ha a Föld nem elég, itt megismerkedhetsz a világűrkutatás csodáival is.
Mert itt a fizika szórakoztat!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: