Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Magánjog és irodalom – Shakespeare és a jogtudomány


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (ELTE ÁJK Egyetem tér 1-3 AULA MAGNA) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Valóban meg kell-e ölni minden jogászt, ahogy Shakespeare VI. Henrik c. művének híres és sokszor félremagyarázott mondata sugallja? Hamlet bosszúja valóban kiváltható-e a modern jogok kártérítési megoldásaival vagy az új Polgári Törvénykönyvben bevezetett sérelemdíjjal? Mit üzen nekünk Portia döntése „A velencei kalmár”-ban? Miért vitatkozott a két híres jogtudós, Gustav Radbruch  és Josef Kohler Shakespeare művén? A jogászok társadalmi szerepére, a magánjog alapvető működésére és egyes intézményeinek alapvető funkcióira kérdeznek rá Shakespeare művei, amelyek a modern jogtudomány mai napig is nyitott kérdései. Ezeket kapcsolja össze az előadás, választ is keresve egyúttal ezekre az alapkérdésekre.

Előadó: Menyhárd Attila dékán, tanszékvezető egyetemi tanár, Polgári Jogi Tanszék


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: