Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Intelligens a környezeted? Gyere, beszéljük meg!


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1097 Budapest, Ecseri út 3. (ELTE BGGYK Ecseri út 3 A. ép. Fszt. 67.) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-18:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Okostelefon, távirányító, ergonomikus szék, elektromos fogkefe, állítható magasságú asztal, különböző méretű székek a buszon. S mi a közös bennük? Az egyetemes tervezés! Attól EGYETEMES, mert mindenki számára megkülönböztetés és adaptálás, vagy további tervezés nélkül hozzáférhetővé teszi az adott termékeket, szolgáltatást, programot és a környezetet! Nem differenciál, nem kirekesztő és nem kirívó: befogad, csökkenti a (NEM gyógyászati segédeszközök!, hanem) támogató technológiák szükségességét és kompatibilis azokkal, esztétikus és ezeket minden termékben megjeleníti. De mégis miről is van szó? Mire jó ez? Kinek jár? Miért segíti a társadalmi befogadást? Erre kutatjuk a választ a Kutatók Éjszakáján stand-up (and sit down!) comedy J - azaz villám előadás és egyéb tárgyi eszközök bemutatásával.


Főszereplő(k):

  • Földesi Erzsébet
  • Dr. Mikola Orsolya IrénVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: