Hírek
Nyomtatás

Feszült figyelem, lelkesedés és tudásvágy jellemezte a 11. BME Kutatók éjszakáját

2016. 10. 14.
Feszült figyelem, lelkesedés és tudásvágy jellemezte a 11. BME Kutatók éjszakáját A Műegyetem 20 helyszínen 102 programmal készült szeptember utolsó péntekére.

Az Egyetem kora délutántól egészen éjfélig várta rendezvényeivel a nagyközönséget a tudományos élet e különleges nyílt napján. A közel 5 ezer látogató között a családok és baráti társaságok mellett általános és középiskolai osztályok is nagy számban jelentek meg. Vidékről is érkeztek – tudtuk meg a szervezőktől. A látogatók többsége átlagosan 2-3 előadást és bemutatót hallgatott meg.  Egy részüket a spontaneitás jellemezte: az épületek között barangolva vagy a rendezvényfüzetet lapozgatva választották ki, hogy melyik programhoz csatlakozzanak. Mások előre elkészített listával a kezükben már célirányosan érkeztek egy-egy helyszínre. Az érdeklődést mutatja, hogy az 57 regisztrációköteles programra átlagosan 95%-os volt az előfoglalás, és a szabadon maradt helyek is gyorsan beteltek közvetlenül az előadások előtt.

További részletek és képeket ITT találhattok.

Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: