Hírek
Nyomtatás

Lányok Napja 2017.

2017. 05. 26.
Lányok Napja 2017. Hatodik alkalommal került megrendezésre a 2017-es LÁNYOK NAPJA programsorozat, amelynek főszervezője idén is a Nők a Tudományban Egyesület volt.

 

Az eseményt (www.lanyoknapja.hu) szervező Nők a Tudományban Egyesület 2020-ra meg szeretné duplázni a műszaki karokon tanuló nők arányát, evvel hozzájárulhatna az ezeken a területeken uralkodó munkaerőhiány csökkentéséhez valamint a fiatal nők versenyképességének és egzisztenciális biztonságának növeléséhez.
A résztvevők sokféle programot kipróbálhattak, többek között, hogy mit bír egy tűsarok, vagy hogy a főzésen kívül mire lehet még jó egy csomag száraztészta. A sokféle élményt, amelyet a jelentkezők élehettek át, illetve a programokat megtekinthetik a http://nokatud.hu/esemenyek/lanyok-napja-2017/ vagy az esemény hivatalos honlapján.

Az eseményre nagy volt az érdeklődés a fiatalok körében, így sok szeretettel várunk minden nyitott, bátor és kíváncsi lányt a következő LÁNYOK NAPJÁN, 2018. április 26.-án. 

Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: