Hírek
Nyomtatás

Repülő biciklik, külföldi kutatási lehetőségek és váratlan karrierfordulatok – három formabontó előadáson!

2017. 06. 14.
Repülő biciklik, külföldi kutatási lehetőségek és váratlan karrierfordulatok – három formabontó előadáson! Az ERA Science Café /Tudományos Kávézón négy kutató mesél és beszélget a hallgatósággal, a mérnöki és a természettudományok területéről. A részvétel ingyenes és bárki számára nyitott, aki szívesen ismerkedne az előadókkal és a munkájukkal.

A Facebookon itt találja meg az eseményt: https://www.facebook.com/events/441044872930652/

Az ERA Tudományos Kávézóban izgalmas kutatói karriereket és a legfrissebb kutatásokat mutatjuk be, a hallgatóságot is bevonva. Négy előadót hívtunk meg a mérnöki és természettudományok területéről. A prezentációk után a hallgatóság is kérdéseket tehet fel az előadóknak. A beszélgetések után kötetlen beszélgetésre és networkingre is lehetőség nyílik.

A résztvevőknek snacket és üdítőket biztosítunk.

HELYSZÍN: Kelet Kávézó, Budapest, Bartók Béla út 29. (a Gárdonyi tér villamosmegállónál)

PROGRAM

15.00 – 15.10       A résztvevők köszöntése  

 

15.10 – 15.55       SMART solutions – a legújabb fejlemények
Nagy Zoltán, divízióigazgató, Bay Zoltán Nonprofit Kft.
Az Intelligens Rendszerek Divízió olyan innovatív mérnöki megoldásokat dolgoz ki, melynek eredményeként költséghatékony, korszerű termékek, valamint üzemelő rendszerek jönnek létre, az üzleti siker érdekében.

 

15.55 – 16.40       Mobilitás a kutatói karrierben: magyar kutatók mesélnek külföldi tartózkodásuk előnyeiről
Lakatosné Dr. Varsányi Magda
professzorasszonynak, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. Felületi Technológiák Osztálya tudományos tanácsadójának előadását Pók Péter Skype-os bejelentkezése követi, aki 2016 óta dolgozik a CERN-nél villamosmérnökként.

 

16.40 – 17.25       Kutató vagy startupper? Akadémián kívüli karrierlehetőségek
Kerülő Balázs
, CEO, BYEGRAVITY 
A miskolci székhelyű ByeGravity nagy teljesítményű, pilóta nélküli és fedélzetről is irányítható multikoptereket fejleszt. Drónjaik a merev szárnyú repülőgépek biztonságát és hatékonyságát a hagyományos forgószárnyas eszközök sokrétűségével ötvözik. 

 

17.25 – 18.00       Kötetlen beszélgetés és networking

 

Az ERA Science Café a 2017. november 16-án, Budapesten megrendezendő ERA Career and Mobility Day felvezető eseménye. Ez utóbbi rendezvényen, amely a kutatói karrierre fókuszál, számos országból látunk majd vendégül kutatói ösztöndíjakat és álláslehetőségeket kínáló kutatóintézeteket, nemzetközi szervezeteket és multinacionális cégeket. Kiegészítő programokként többek között ingyenes karriertanácsadást, próbainterjúkat, prezentációs workshopokat és interaktív találkozókat szervezünk tanácsadókkal és cégekkel. Emellett pedig bemutatjuk az EURAXESS európai és globális karrieroldalt, illetve a  Felelős Kutatás és Innováció (RRI) nyújtotta lehetőségeket is.

További információ a Career and Mobility Day-ről

Az eseményt a CARERA projekt keretein belül rendezi a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a Kutatók Éjszakájával együttműködve. A projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja (tám. szerz. száma 741500). 

Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: