Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Fiatal kutatók az energetikában


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Egry József utca 18. (V1 épület aula) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

15:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.


Az Energetikai Szakkollégium ebben az évben is szeretettel várja a kíváncsi látogatókat a Kutatók Éjszakáján a BME V1 épület (1111 Budapest, Egry József utca 18.) aulájában 2017. 09. 29-én, 15:00-23:00-ig.

A Szakkollégium tagjai közül többen végeznek tudományos kutatómunkát, amit néhányan poszter formájában ismertetnek az érdeklődőknek. A poszterek segítségével betekintést nyerünk a fiatal kutatók munkájába és az energetika szerteágazó területének egy-egy témakörébe.

Párhuzamosan vendégeink energetikai témájú kvízeket, keresztrejtvényeket tölthetnek ki standunknál, illetve számos interaktív játék segítségével gazdagíthatják ismereteiket. Megoldásaikért értelemszerűen a jutalom sem maradhat el. Társasjátékaink (Pakli Erőmű, Tabu, képfelismerő játékok stb.) minden vendég számára, korosztálytól eltekintve figyelemfelkeltően szemléltetik a hazai energiatermelést.

Nem utolsósorban, a program szervezettségét a szakkollégistáknak is köszönhetjük: ők segítik az eligazodást, mindamellett hozzájárulnak a játékok, kvízek problémamentes levezetéséhez.  Kérdéseitekkel bátran fordulhattok hozzájuk. Mindemellett örömmel mutatják be a szakkollégium működését, tevékenységét az érdeklődő közönség számára.

Minden korosztályt szeretettel várunk programunkra!

 


Főszereplő(k):

  • Békési Márton
  • Tóducz EdithVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: