Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kémia fesztivál - Tinilabor / Chemical Fest - Teenagers’ Lab


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 23. (Szent-Györgyi Albert Agóra ) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-17:00
Szabad helyek száma: 9
A jelentkezés lezárult.
17:30-18:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


A program regisztrációköteles, turnusonként 30 tanuló kísérletezhet az SZTE Kémiai Intézetének szervezésében. Tizenkét egyszerű, ám látványos kísérletet lehet elvégezni, forgószínpadszerűen haladva az egyes munkaállomások között. Célszerűen egy kísérletnél egyszerre két-három tanuló dolgozhat. A kísérleteket úgy válogattuk össze, hogy a 13-17 éves korosztály már értelmezni is tudja azokat. Védőszemüvegről, köpenyről, a biztonságról a szervezők gondoskodnak. A látogatók munkafüzetet is kapnak, sőt nyereményekre is számíthatnak! A programot az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézet 15 kémia alapszakos, vegyész mesterszakos és kémiatanár hallgatója valamint oktatóik tartják.                 

We invite the pupils (classes from 7 to 10) to Albert Szent-Györgyi Agora. Thirty pupils can do experiments at the same time, though, they must registry. They can do 12 simple but spectacular experiments successively. The experiments are chosen to be easy to understand for pupils between 13 and 17. The organizers provide white coats and preserves for each pupil. The visitors also get a workbook, and they can even expect some prizes.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: