Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Hogyan működik a fluidizáció?


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 4-6. (Dcs épület (ST épület felöli bejárat)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:15-19:00
A program nem regisztrációköteles.
19:15-20:00
A program nem regisztrációköteles.
20:15-21:00
A program nem regisztrációköteles.
21:15-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Hogyan működik a fluidizáció?

Ismerkedjen meg napjaink egyik legkorszerűbb nagyerőművi tüzelési módszerével, a fluidizációs tüzeléssel. A technológia lényege, hogy a forrásban lévő vízhez hasonló állapotban tartjuk a tűztéri homokágyat, aminek köszönhetően a nehezen kezelhető biomassza és hulladék alapú tüzelőanyagokat is környezetbarát módon tudjuk hasznosítani.

A kicsik és nagyok számára is érdekes bemutató során a felnőttek megismerhetik a szilárd tüzelés jelenjét és jövőjét érintő főbb kérdéseket, problémákat és lehetőségeket, mialatt a gyerekek elmélyülhetnek a homokozás egy garantáltan formabontó változatában.


How does fluidisation work?

Meet the technology of fluidized beds, one of the most modern combustion methods used in the current power plants. The basic idea is that the combustion chamber consists a sand bed, which is in a state similar to the boiling water. It allows the environmental-friendly combustion of the very problematic biomass or waste derived fuels.

During this exciting session adults and children can find something interesting as well. The parents can get to know the main questions, problems and opportunities concerning the present and the future of the solid fuel firing power plants, while the young ones can try out a new and groundbreaking sand box.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: