Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mérnöki szemléletű víztisztítás


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6725 Szeged, Moszkvai krt. 9. (SZTE Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézet, galéria) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Mi a tiszta víz jelentősége napjainkban? Milyen vízzel kapcsolatos érdekességeket tudunk? Mik a víz legfontosabb tulajdonságai? Milyen vízszennyező anyagokat ismerünk? Milyen az előfordulása és megoszlása a Földünkön? Hogyan lehet tisztítani az elhasznált vizeket? Milyen tisztítási technológiákat alkalmazhatunk?

Az első részben egy fél órás előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, amely kitér a következő témákra: egészséges, tiszta, fogyasztható ivóvíz beszerzése és jelentősége az élőlények, különösen az ember számára. A víz halmazállapotai, hidrológiai ciklusa, szennyezéseinek típusai. Vízszennyező anyagok fajtái. Potenciális vízfogyasztás csökkentés és megoldási lehetőségek. A víz- és szennyvíztisztítási technológiák jelentősége és részletezése, azok fokozatainak, típusainak bemutatása.

A program második részében laborlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők. A Környezet-, bio- és élelmiszermérnöki laboratóriumi látogatások során a víz- és szennyvíztisztításhoz kapcsolódó technológiai elemeket, laboratóriumi ülepítőket, fermentorokat, berendezéseket és reaktorokat tekinthetnek meg.


Főszereplő(k):

  • Dr. Kertész SzabolcsVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: