Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Életünk titkai - rész és egész kapcsolata II.


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Soproni Széchenyi István Gimnázium

Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. (011. Biológia szaktanterem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:30-19:20
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.
19:30-20:20
Szabad helyek száma: 7
A jelentkezés lezárult.
20:30-21:20
Szabad helyek száma: 10
A jelentkezés lezárult.


3 x 6 fős csoportokban, 3X20 perces tevékenységek keretében zajlik a program. Izgalmas, mozgalmas, tartalmas! Regisztrálj most!

A számok beszédesek

Első állomás:  A puszta adatok unalmasnak tűnnek, de helyes alkalmazásuk életmegtartó és életmentő lehet. Vérnyomásmérés, BMI – számolás magasság, tömeg függvényében. A referencia értékek ismeretének alkalmazása, értelmezése.

Mikrovilág

Második állomás: A láthatatlan sejtek, szövetek felismerése, jellemzőik beazonosítása nem könnyű feladat. A struktúrához  funkció rendelése egészen meglepő eredményeket hoz. Növényi és állati sejtek elkülönítése, felismerése ebben a tevékenységben valósul meg.

Kisérletezz!

Harmadik állomás: A szerves vegyületek kimutatása ma már nagyon jó módszerekkel megoldható. Egy kis kémia, néhány reagens és jó megfigyelőkészség ennek a feladatnak nélkülözhetetlen része. A folyamatok látványosak, önmagukért beszélnek.


Főszereplő(k):

  • Dr. Somogyi CsillaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Kutasd velünk az élet titkait!

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: