Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tudok egy rövidebb utat! - Logikai gondolkodás és mozgáskoordináció


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Soproni Széchenyi István Gimnázium

Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. (Tornaterem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:30-22:00
A program nem regisztrációköteles.


A játékban egy 5 fős csapatnak kell eljutnia „A” pontból „B”-be. A csapat ehhez kap különböző tornaszereket, melyeket felhasználhat a cél elérésében. Ilyenek lehetnek pl: tornapad, zsámolyok, ugrókötél, karika, tornaszőnyeg, szekrényfelső stb. A játék nehézsége, hogy a célhoz vezető úton már tilos a csapattagoknak a szereken kívül bármihez is hozzáérnie. (kivétel egymás érintése) A szereket a talajon húzni, tolni, valamint dobni tilos! Olyan pályát kell építeniük, melyen a csapat mind az 5 tagja képes  átkelni a túloldalra. A játék véget ér, ha az összes csapattag átér a célba, vagy a játékosok feladják a játékot. Ennél az ügyességi játéknál nem elég a logikus gondolkodás, csapatmunka is szükséges a feladat teljesítéséhez. Többféle megoldás létezhet, ezért a kreativitás is nagy szerepet játszik a sikerben. Jöhetsz csapatban vagy egyedül, nem bánod meg! Az este folyamán folyamatosan várjuk mozogni vágyó vendégeinket! 


Főszereplő(k):

  • Koloszár Balázs
  • Nyikos TivadarVissza az előző oldalra
Keresés:  
A bordásfalon is túl... Mozogj a Kutatók Éjszakáján is!

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: