Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Híres diákjaink, tanáraink nyomában - Digitális és hagyományos keresés az iskola egész területén


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Soproni Széchenyi István Gimnázium

Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. (Könyvtár) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:30-18:00
A program nem regisztrációköteles.
18:30-19:00
A program nem regisztrációköteles.
19:00-19:30
A program nem regisztrációköteles.
19:30-20:00
A program nem regisztrációköteles.
20:00-20:30
A program nem regisztrációköteles.
20:30-21:00
A program nem regisztrációköteles.
21:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.


Egy jó 007-es ügynök minden akadályt legyőz! Nyomára bukkan zseninek, művésznek, énekesnek. Utoléri a legjobb sportolót, a leggyorsabban futó rajzfilm figurát is! Lefüleli a legnagyobb diktátort, megtalálja a legjobb matek tanárt, a legnemesebb embert. (Ők mindannyian iskolánk tanárai, diákjai voltak!!) James Bond bárkiből lehet! De a legjobb ügynöknek is kell segítség, ezt most mi adjuk hozzá: iskolai könyvtár katalógusa, régi évkönyvek, iskolatörténeti kiadványok, tablók, fotók, emléktáblák… Különösen várjuk a 50 év feletti „ügynököket”, de mindenkit szívesen látunk kortól függetlenül!


Főszereplő(k):

  • Szeberényi Andrea
  • Horváth Márta



Vissza az előző oldalra
Keresés:  
Félóránként indul a program!

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: