Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Hát mit (nem) mondol?!


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér (DE - Főépület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.


Névelőt tenni egy személynév elé? Hát-tal kezdeni egy mondatot? Ez felháborító! Vagy mégsem? Ki dönti ezt el és hogyan? És hogyan tanul(j)unk nyelvet az iskolában? Az effajta kérdésekről mindenkinek megvan a maga véleménye. Beszéljük meg őket együtt! És hogy jövünk mi a képbe? A tudománynak nem dolga, hogy ítélkezzen, azonban igen sokat tud hozzátenni ahhoz, hogy a véleményünk megalapozott és helytálló legyen. Mint oly sok más esetben, itt is kiderül, hogy egy kicsit alaposabb vizsgálat után a valóság sokkal összetettebb és érdekesebb, mint azt elsőre gondolnánk. Érdekfeszítő gondolatok, meglepő fordulatok, nyelvi tanácsadás, nyelvi játékok, ajándékok –ezt kínálja az Angol Nyelvészeti Tanszék programja! Látogassanak el hozzánk, gondolkodjanak és nyelvészkedjenek velünk, és garantáljuk, hogy sose fog a fentiekhez hasonló kérdésekre úgy tekinteni, mint azelőtt.

 

Program felelősei: Szűcs Péter, Rákosi György,Tóth Enikő, Kardos Éva, Jurth Réka, Németh Margarita, Fekete Adrienn

 

Helyszín: Főépület 109


Főszereplő(k):

  • Németh Margarita
  • Jurth Réka
  • Dr. Rákosi György
  • Dr. Tóth Enikő
  • Dr. Kardos Éva
  • Fekete Adrienn
  • Szűcs PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  
Hát mit (nem) mondol?!

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: