Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Evészavar kutatóműhely


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Cím: 1088 Budapest, Mikszáth tér 1 (PPKE BTK Sophianum) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
20:00-21:30
Szabad helyek száma: 97
A jelentkezés lezárult.


Jelen előadásban a falászavar témakörébe kaphat betekintést a hallgatóság. Az újabb típusú evészavaroktól kiindulva a téma elméleti áttekintése után a legjelentősebb kutatási irányokat és eredményeket foglaljuk össze. Majd ezután kerül sor a saját tanszéki kutatás bemutatására. Különös hangsúlyt kap a vizsgálat gyakorlati jelentőségének ismertetése, a probléma népegészségügyi jelentősége, így egyben itt a prevenciós célok is előtérbe kerülnek, eljuttatva az üzenetet a hallgatóságnak is. Célunk a tudományos érdeklődés felkeltése mellett a figyelemfelkeltés is, a témakör komplex áttekintő megismerése. Az interaktív előadás során a felismeréssel kapcsolatos gyakorlati szempontok is előkerülnek, amelyek a hétköznapi ember számára is hasznosak lehetnek. A falászavar jelenségét rövid, szemléletes esetrészletek mellett kérdőíves demonstráció formájában hozzuk közelebb a téma iránt érdeklődők számára.


Főszereplő(k):

  • Dr. Géczy Anna
  • Dr. Varga MártaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Az evészavar kutatóműhely célja átfogó képet nyújtani előadások, kérdőívek ismertetésén és rövid demonstrációk segítségével az evészavarok széles spektrumáról annak lehetséges kiváltó okairól, háttértényezőiről

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: