Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Modern technológiák karnyújtásnyira


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 23. (Szent-Györgyi Albert Agóra ) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.


Napjainkban az informatika vívmányai karnyújtásnyira hozták a modern technológiákat. A hétköznapi eszközeinkkel is komplex problémákat oldhatunk meg. A fejlesztőeszközök szintén nagy változásokon mentek át, így már egyszerűbb programokkal is megvalósíthatjuk ötleteinket. Egy Arduino mikrovezérlővel magunk is megalkothatjuk okos házunk elemeit, vagy első robotunk vezérlőjét. A Unity keretrendszerrel pár óra alatt készíthetünk egyszerű számítógépes játékokat. Egy okostelefon segítségével virtuális valóságokba léphetünk be. A Minecraft világát a fejlesztőeszközeinkhez csatolva pedig a programozás érdekes játékká tehető. Számos különböző területről érkező bemutatóinkkal megmutatjuk, hogy különböző hardverek, és szoftverek tudatos használatával hogyan lehet érdekes és innovatív megoldásokat alkotni akár otthon is. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézet programja. 


Főszereplő(k):

  • Dr. Kincses Zoltán
  • Dr. Szépe Tamás
  • Dr. Berend Gábor
  • Dr. Németh Gábor
  • Schäffer László
  • Makan Gergely
  • Vadai GergelyVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: