Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
SOS . . . - - - . . . Save Our Souls


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4 (Egészségügyi Kar) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:00-19:00
Szabad helyek száma: 8
A jelentkezés lezárult.


JÓL SEGÍTENI "Gyere, mondd el, mi a baj béb' én, figyelek rád. Előttem ne legyen titkod, én nem vagyok az apád. Látom van valami, ami a szívedetnyomja..." Mindnyájan kerültünk már olyan helyzetbe, amikor segítséget, tanácsot kértek tőlünk, vagy mi szerettünk volna segítséget nyújtani. Tapasztalhattuk, hogy a jószándék ehhez még kevés - hiszen tudjuk: "a pokolba vezető út is azzal van kikövezve". Legjobb tudásunk, élettapasztalatunk alapján adtunk tanácsot - és megkaptuk, hogy "mi könnyen beszélünk"... Gyakorlatokon, szimulációkon keresztül mutatunk be, próbáltatunk ki a segítő szakmákban dolgozók (szociális munkások, ápolók, védőnők, szülésznők, orvosok, pszichológusok, lelkészek stb.) által használt eljárásokat, fogásokat. Hallgatóink kutatásai Néhány kiemelkedő, segítő szakmát tanuló hallgatóink számol be az ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos kutatásának ötletéről, kérdéseiről, eredményeiről. MAGA BIZTOS' MAGABIZTOS! A magabiztosság kapcsolataink, hétköznapi szituációink elvárt, megkívánt tulajdonsága. "De hogyan legyek magabiztos, ha egyszer nem vagyok az!?" "Én tékápé kicsit bizonytalan vok.... vagy nem is?" A magabiztosságot természetesen nem tudjuk a helyszínen megjelentek között mint tombolanyereményt kiosztani - de segíthetünk meghatározni a szintjét, és a megközelítéséhez irányokat, eszközöket, néhány megoldást mutathatunk.

Helyszín: DE Egészségügyi Kar, NYÍREGYHÁZA, Sóstói u. 2-4., A.épület III.em.

DE Egészségügyi Kar, NYÍREGYHÁZA, Sóstói u. 2-4., A.épület III.em.
DE Egészségügyi Kar, NYÍREGYHÁZA, Sóstói u. 2-4., A.épület III.em.


Főszereplő(k):

  • Majer Réka
  • Dr. Kovács János
  • Dr. Mohácsi Bernadett
  • Dr. Kiss János
  • Dr. Sárváry AndreaVissza az előző oldalra
Keresés:  
SOS . . . - - - . . . Save Our Souls

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: