Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
TRAINING: AI


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Kitchen Budapest

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 30. (bejárat a Biblia köz felől) (Kitchen Budapest (innovációs lab)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
19:00-21:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


A program a Let_it_be Art Agency, a Trafó Kortárs Művészetek Házai és a Kitchen Budapest együttműködésével jött létre.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott a szilvi.nemet@kitchenbudapest.hu címen.

A KiBu bemutatja:
Training 2038 – Emberi Adatfelvétel Mesterséges Intelligenciáknak
Virtuális valóság élmény

A Training 2038 program robotokat képez ki olyan területeken és iparágakban, amelyeken az önvezérlésre való átállással a jövőben gyökeres átalakítások várhatók. A vezető nélküli autók a közlekedést, a drónok a háborút, a chatbotok a barátság, az algoritmikus kormányzás pedig a politika intézményeit forradalmasíthatják. A Training 2038 e kialakulóban lévő rendszerek döntési helyzeteit elemzi emberi szempontból, hiszen felmerül a kérdés: hogyan döntsön egy algoritmus, ami nem rendelkezik hozzánk hasonló tudattal, értékrendszerrel és lelkiismerettel? 

A Trafó és a Let_it_be Art Agency bemutatja:

AI_am 
Interaktív táncelőadás

Vajon képes-e egy mesterséges intelligencia a kreativitásra? Lehetséges-e, hogy a gépek is alkotó partnereink legyenek? Ezek a fő kérdései az  AI am here kísérleti táncelőadásnak, amelyben ember és gép egyenrangú kreatív partnerként jelenik meg. A 2013-ban alapított AI_am – egy koreográfus, egy kutató és kreatív technológusok – egyedülálló nemzetközi együttműködése, mely a mesterséges intelligencia alkotó felhasználásának lehetőségeit vizsgálja a kortárs táncon keresztül.  Az előadás során az alkotók bemutatják, hol tart jelenleg az AI am here című, október 10-én, a Trafó Kortárs Művészetek Házában, a smART!-sorozat keretében és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon debütáló kortárs táncelőadás, és a projekthez kapcsolódó kutatás. A beszámolót követően a látogatók személyesen is találkozhatnak az alkotókkal.

https://www.facebook.com/AI.am.project

AI am here – premier
http://trafo.hu/hu-HU/ai_am_here 
https://www.facebook.com/events/850048018469321 

ENGLISH VERSION

KiBu presents:
Training 2038 – Human Data Collection for Artificial Intelligence
Virtual Reality Experience

Training 2038 is a program designed to edify robots on particular domains that due to automation await deep transformations in the future. As decision-making is increasingly transferred to robots, automated thought disrupts life as we know it: self-driving cars reinvent transport, unmanned arial vehicles reinvent war, chatbots reinvent friendship, algorithmic governance reinvents politics. Training 2038 questions the very foundation of these developments: with no moral conscience, how should an automated decision tree behave? 


Trafó House and Let_It_Be Art Agency presents:
AI_am
Can machines be creative? Can they inspire us to explore new artistic pathways? These are the main questions of the experimental performance, AI am here, in which human dancers and computer programs interact as equal creative partners. Founded in 2013, AI_am is a unique international collaboration that brings together experts from the fields of dance, cognitive science, graphics and coding. The project investigates the potential of the creative use of AI and its role in our modern society through contemporary dance. In the presentations the creators will demonstrate the current developments of the dance performance AI am here debuting at 10 October at Trafó House of Contemporary Arts, in the frame of smART!-series at CAFe Budapest Contemporary Arts Festival. Visitors will also have the chance to meet the creators.

AI_am 

https://www.facebook.com/AI.am.project

AI am here – premier

http://trafo.hu/en-US/ai_am_here 

https://www.facebook.com/events/850048018469321 

 


Főszereplő(k):

  • Pribék Gábor
  • Filip Ruisl
  • Rohonyi-Demkó Iván
  • Ravasz Jonathan
  • Nagyfi Richárd
  • Német Szilvi
  • Varga JuditVissza az előző oldalra
Keresés:  
Képes-e a mesterséges intelligencia a kreativitásra? És mit kezd olyan helyzetekben, ahol elvek, érzelmek vagy éppen etikai megfontolás szerint kell döntenie? A Kitchen Budapest és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös programmal várja az AI jövője iránt érdeklődőket.

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: