Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Számítógépes kvíz az élelmiszerpazarlásról


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Kaposvári Egyetem

Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40. (Új tanügyi épület, földszinti folyosó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

15:00-18:00
A program nem regisztrációköteles.


Tudja Ön, hogy miközben napjainkban erőforráshiányról és éhezésről beszélünk mennyi élelmiszert termelünk meg, amely soha nem jut el a fogyasztóhoz? Tudja Ön, hogy naponta hányan halnak éhen, miközben a világ fejlett országaiban épp a kóros elhízás jelenti az egyik legnagyobb problémát? Mennyire tudatosan menedzseli Ön az élelmiszer vásárlásait? Ha hajlandó ebből a szempontból tükörbe nézni és egy kérdéssor keretében az élelmiszerpazarláshoz köthető ismereteit, személyes attitűdjeit tesztelni, akkor megteheti ezt a Kaposvári Egyetemen a Kutatók Éjszakája programsorozaton belül. Egy játékos, gyors tesz kitöltése után minden résztvevő szöveges értékelést és osztályzatot kap, amelyet az erre az alkalomra készített személyes oklevélen adunk át neki. Aki igazán jártas a témában és jó eredményt ér el az külön jutalmazásban részesül. 


Főszereplő(k):

  • Dr. Borbély CsabaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: