Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Portré - felület és egyéniség


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Kaposvári Egyetem

Cím: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 10. (Rippl-Rónai Művészeti Kar, fotóműterem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

14:00-23:55
A program nem regisztrációköteles.


A rendezvényre a Rippl-Rónai Művészeti Kar fotóműtermében kerül sor. Az érdeklődőknek alkalom adódik, hogy megismerhessék és kipróbálhassák azt a fényelési- és irányítástechnikát, amely azt a lehetőséget adja a fotográfus kezébe, hogy portréalanyának nemcsak a külső felületét képezze le előnyösen, hanem megfogja annak egyéniségét is. Ehhez egy Low Key és egy High Key világítás szolgálja a fénytechnikai keretet, amely 3 lámpával lesz megoldva. A bemutató 2-3 hallgató segítségével valósul meg, akik felváltva modell- és asszisztensként vesznek részt a bemutatón. A rendezvény lehetőséget ad az érdeklődő közönség aktív közreműködésére és arra a felismerésre, tapasztalatszerzésre, hogy a portréműfaj lényege nem pusztán a portréalany külsőjének leképezéséből áll, hanem annak lelkiállapotának, egyéniségének kidomborításán is.


Főszereplő(k):

  • Benkő SándorVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: