Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
CELL-fie, azaz betekintés a sejttenyésztés mindennapjaiba


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:30-20:00
Szabad helyek száma: 16
A jelentkezés lezárult.


A program résztvevői megismerkedhetnek a sejt- és szövettenyésztés elméleti és gyakorlati alapjaival. Lehetőség nyílik megtekinteni a laboratóriumot, megismerkedni az ott használt műszerekkel. A résztvevők kipróbálhatják kézügyességüket, operáló mikroszkóp segítségével 4 napos csirkeembriók végtagtelepeit próbálhatják eltávolítani, a végtagtelepekből sejtkultúrák létrehozására alkalmas sejteket nyerhetnek ki.Bemutatunk őssejt-kultúrákat is. Érdeklődés esetén szövettani festési eljárásokat is ki lehet próbálni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne egy selfit a sejttenyésztő laborban!!

Helyszín: DE ÁOK Anatómia Intézet III. em. szövettenyésztő laboratórium


Főszereplő(k):

  • Dr. Zákány Róza
  • Hajdú Tibor
  • Karanyicz Edina
  • Vágó Judit
  • Dr. Matta Csaba
  • Szűcs-Somogyi Csilla
  • Takács RolandVissza az előző oldalra
Keresés:  
CELL-fi, azaz betekintés a sejttenyésztés mindennapjaiba

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: