Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Nyitott Laboratórium Éjszakája, avagy ami a vérvételen túl van


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Cím: 3535 Miskolc, Szentpéteri kapu 72 - 76 (Laboratóriumi Medicina Osztály) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Az idei évben lehetőség nyílik betekintést nyerni az ország egyik legnagyobb forgalmú orvosi diagnosztikai laboratóriumának életébe, munkájába. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Kutatók éjszakája rendezvény Nyitott laboratórium éjszakáján szeptember 29-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Laboratóriumi Osztályán. Az érdeklődők megtekinthetik az orvosdiagnosztikai laboratórium felépítését, működést. Betekintést nyerhetnek, mi történik a vizsgálatra levett mintákkal és hogyan születik belőle laboratóriumi eredmény, ezt hogyan használják fel a gyógyítómunka során. A programon való részvétel regisztrációköteles. Kizárólag az előzetesen regisztrált személyek vehetnek részt a programon! A laborlátogatáson két csoportban (18 és 19 órakor) lehet részt venni. A csoporotk létszáma maximum 20-20 fő.


Főszereplő(k):

  • Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi OktatókórházVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: