Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Alternatív- és megújulóenergia-felhasználást bemutató passzívház látogatása


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Edutus Főiskola

Cím: 2800 Tatabánya, Béla Király körtér 58. (04. Edutus Főiskola B épület, Passzív Ház) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
16:30-17:30
Szabad helyek száma: 30
A jelentkezés lezárult.
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 28
A jelentkezés lezárult.
19:30-20:30
Szabad helyek száma: 28
A jelentkezés lezárult.


A környezet védelméért úgy is lehet tenni, hogy az semmibe sem kerül. Gyakran csak elhatáározás, akarat kérdése. Van azonban, ami pénzbe kerülhet, mégsem sokba. Ilyen például az izzószálas fényforrások energiatakarékos izzóra való lecserélése. Emellett vannak olyan fejlesztések, melyek az intézmények, a közösségek és vállalkozások számára jelentős anyagi ráfordítással járnak, például egy napkollektor, napelem beépítése. Ehhez nyújt segítséget az Edutus Főiskola területén megépített, alternatív- és megújulóenergia-felhasználást bemutató "passzívház".

Ha felkeltettük érdeklődését, regisztráljon és látogasson meg minket!


Főszereplő(k):

  • Szabó Béla GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  
Napkollektor, napelem, levegő-víz hőszivattyú.. Edutus Főiskola

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: