Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Különleges Bánásmód a Debreceni Egyetemen


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Désány I u. 1-9. (GYFK) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-19:30
A program nem regisztrációköteles.


A Kutatók Éjszakája programsorozata keretében a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógia Karán lovasterápiás bemutatót tartunk 2017. szeptember 29-én (pénteken), 16.00 órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a gyógypedagógiai lovaglás és voltizsálás módszereivel, fejlesztési lehetőségeivel. A bátrabbak saját maguk is átélhetik a lépő ló mozgásimpulzusainak jótékony hatását. A bemutatót dr. Schéder Veronika, a Pszichológiai és Gyógypedagógiai Tanszék főiskolai docense, gyógypedagógiai lovaglás és voltizsálás szakos lovasterapeuta vezeti, Tóthné Csohány Ágnes, a hajdúböszörményi Lépésről Lépésre Lovarda lovasoktatójának és lovainak a közreműködésével és segítségével. Ideje: 16.00 órai kezdettel a Főiskola - Hajdúböszörmény, Désány u. 1-9. – udvarán. „Élet a stroke után” címmel tart előadást Dr Szabó Edina a Gyermeknevelési és Gyógypedagógia Kar oktatója. Az előadást szakmai ismereteken túl gyakorlati tapasztalatok teszik érdekessé, közérthetővé. Ideje: 18.00 órakor kezdéssel a Főiskola földszinti előadójában. Egy másik különleges programunk egy rendhagyó érzékenyítő esemény, ahol egy játékos est ami a fogyatékosságról, a fogyatékossággal élő emberek megismeréséről szól. A program címe:"Esély vagy hátrány. Rendhagyó módon a fogyatékosságról". Ideje: 2017. szeptember. 29. 19.30-22.00. Megjelenés a program megkezdése előtt 15 perccel (19.15 óra) Helyszín: DEGYFK, Hajdúböszörmény, Désány u. 1-9. Régi Kollégium, I.emelet, 13.terem. A programon résztvevők száma korlátozott: 16 fő, ezért a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.
 


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  
Különleges Bánásmód a Debreceni Egyetemen

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: