Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Ön vezet vagy „önvezet”? Avagy ismerkedés az önvezető járművekkel.


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Stoczek utca 2. (St épület 101-es labor) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-18:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:45-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:30-20:15
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
20:15-21:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
21:00-21:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
21:45-22:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Pár év múlva tényleg nem kell már vezetnünk? Tényleg veszélyes a mesterséges intelligencia? Mítoszrombolás és érdekes tények az önvezető járművek világából. Az előadásban megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba a járművek automatizálásnak jelenlegi állásával és trendjeivel kapcsolatban. Rövid betekintést adunk a mesterséges intelligencia területére és annak autóipari felhasználásába. Ezt követően laborbemutatót tartunk Lego robottal, elektromos gokarttal és sávkövetés szimulációval.

Fotó: robotslab


Főszereplő(k):

  • Dr. Aradi Szilárd
  • Dr. Bécsi TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: