Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Az autonóm, igényvezérelt mobilitási szolgáltatás működése


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Stoczek utca 2. (St épület 428-as terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:30-20:30
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


Gondolkodó, egyedül döntő autók, buszok? A technológia rohamosan fejlődik, a ma ismert közlekedés jelentősen át fog alakulni, de vajon hogyan? Milyen új közlekedési módok jelennek meg? Milyen kihívásokkal kell szembenéznünk? Hogyan változnak meg utazási szokásaink az önvezető járművek hatására?

Ha ezen kérdések felkeltették érdeklődésed és szeretnél többet megtudni a közeli jövő autonóm járművekkel megvalósított mobilitásáról, akkor itt a helyed! Várunk szeretettel a Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszékre egy videókkal színesített előadásra.

Tematika:

  • nemzetközi gyakorlat - tendenciák (járműszámok)
  • üzemeltetés, üzemirányítás jellemzői (automatikus töltés)
  • foglalási; töltési+fizetési folyamat
  • szolgáltatási formák (robotaxi, PRT, GRT, shared; freight transportation, last-mile delivery)
  • utazói viselkedés, képességek változása (utazói csoportok átalakulása)
  • hatások


Főszereplő(k):

  • Dr. Csiszár Csaba
  • Földes Dávid
  • Csonka BálintVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: