Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Lebilincselő lojalitás a Budapesti Javítóintézetben – avagy akciókutatás szociodrámával –


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 4-6. (BME OMIKK Közösségi terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:30-21:30
Szabad helyek száma: 5
A jelentkezés lezárult.


Zárak kattannak; köszönés vezényszóra, kórusban; egységes ruha fel: semmi külsődleges jel nem mutatja, hogy ki vagy, honnan jöttél, mi a mércéd, s azon mennyit érsz. A falak között megfelelsz a benti normáknak vagy megfelelsz a benti normáknak. A segítő szakemberek és a tapasztalt bentiek segítik a beilleszkedést. A falak között mégis magad vagy. Magad vagy?

Hogyan szálazhatóak szét a rejtett dinamikák?

Milyen eszközei vannak a segítőknek?

Ki mondja meg, hogy mi itt a követendő?

A szociodráma módszere társas, társadalmi szempontból tárja fel, értelmezi és alakítja a személyközi dinamikákat. Az akciókutatás a megfigyelő - megfigyelt viszonyt felszámolja, helyette érintett és moderátor kooperációjává alakítja a kutatást. A javítóintézet munkatársai a dramatistákkal önnön helyzetük kutatóivá válnak. Az akciókutatás, a szociodráma és egy javítóintézet találkozás a Kutatók Éjszakáján.

A BME, Szociológia- és Kommunikáció Tanszékén a Budapesti Javítóintézet, valamint a Magyar Pszichodráma Egyesület (PERFORMERS projekt) munkatársainak részvételével. No meg a közönségével: ötletelni, kérdezni, beszélgetni lesz lehetőség, de csak nézelődni is ér.

A program egy módszertani demonstrációból és annak értelmezéséből áll.


Főszereplő(k):

  • Blaskó Ágnes
  • Pados Eszter
  • Horváth KatalinVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: