Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Természetes módszerek a krónikus nyak- és derékproblémák rehabilitációjában (előadás)


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u.1. (IV. Előadó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-18:30
A program nem regisztrációköteles.


Világszerte a felnőtt lakosság közel 90 százalékának van, vagy volt már életében mozgásszervi panasza. Mozgásszervi problémával keressük fel legtöbbször orvosunkat, és a munkahelyi hiányzások leggyakoribb oka is valamilyen mozgásszervi betegség.
A problémák kezelése során a legfőbb hátráltató tényezőt jellemzően a betegségekkel kapcsolatos téves elképzelések jelentik. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, mégis igaz: a krónikus panaszok leggyakoribb oka nem a genetika, nem is a sors csapása, hanem saját nem megfelelő életmódunk. A stresszes mindennapok, a mozgás hiánya, vagy éppen a túlzásba vitt, egyoldalú sport, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás mind-mind súlyos mozgásszervi betegségek kialakulásához vezetnek. Mindebből egyenesen következik, hogy nem léteznek csodagyógyszerek és módszerek, a betegségek megelőzése, illetve a gyógyulás elképzelhetetlen az aktív és tudatos közreműködés és kisebb/nagyobb életmódváltás nélkül.
Az előadás legfőbb célja tehát, hogy megcáfolja a mozgásszervi betegségekkel kapcsolatos tévhiteket. A résztvevők megismerkednek a degeneratív gerincbetegségek kialakulásának mechanizmusával, megtanulják felismerni a jellemző tüneteket saját magukon, illetve családtagjaikon, végül konkrét segítséget kapnak a betegségek hatékony megelőzéséhez, illetve – már kialakult probléma esetén - ahhoz, hogy el tudjanak indulni a valódi „aktív” gyógyulás felé vezető úton. Az előadást követően, a helyszínen regisztrálók számára (maximum 40 fő) gyakorlati kipróbálást is lehetővé tesz az SMR workshop.

 


Főszereplő(k):

  • Feövenyessy Krisztina
  • Dr. Gősi MariannVissza az előző oldalra
Keresés:  
Természetes módszerek a krónikus nyak- és derékproblémák rehabilitációjában

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: