Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Digitális (magán) tanár


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Gábor Dénes Főiskola

Cím: 1119 Budapest, Fejér Lipót utca 70. (Földszint, Neumann János terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:15-18:00
Szabad helyek száma: 32
A jelentkezés lezárult.


Az, hogy a tanároknak digitális kompetenciákkal kell rendelkezniük, manapság már közhely, mindenki tudja; ezt lehet hallani minden tanári továbbképzésen és konferencián is. De a digitális „gondolkodás” – a tervezéstől a kivitelezésig – az, amitől a tanár igazából digitális tanár lesz.

A tanároknak fel kell készülniük a digitális érára, ez egy időigényes és komplex folyamat, ami nem megy egyik napról a másikra. Legegyszerűbben például úgy lehetne, ha saját önálló, magán kurzuson gyakorolnák. Azért „magán”, mert ez nem része az iskolai oktatásnak, sem a tantervnek, semmilyen „hivatalos” keretnek.

Ha a tanárok – bármilyen tantárgyat is tanítanak –, legalább egy kurzust (saját magán kurzusukat) megvalósítanának az elejétől a végéig, megtanulnának szinte mindet, ami a digitális tanításhoz szükséges, a koncepció kigondolásától a tanfolyam multimédiás fájljainak kivitelezéséig, azok LMS-be [Learning Management System] való feltöltéséig.

Majd jöhet a hivatalos iskolai körülmények között a projektoktatás, a multimédiás tananyagok létrehozása egy-egy tanórára, vagy projektre, a nyomtatott tankönyvek digitalizálása, jöhetnek az automatizált javítású feladatok és sok, sok minden más, amitől a tanár igazán digitális tanár lesz.

Az előadás röviden és összefoglalva mutatja be a digitális magántanárrá válás folyamatát A-tól Z-ig az előadó olasz gasztronómiai szaknyelvet oktató online kurzusának tapasztalatai alapján.


Főszereplő(k):

  • Dávid IlonaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: