Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Teológiai kaleidoszkóp avagy izgalmas kérdések a hittudomány területéről


Tudományterület: Hittudomány

Szervező: Doktoranduszok Országos Szövetsége - Hittudományi Osztály

Cím: 1088 Budapest, Múzeum körút 4/A (ELTE BTK A épület 329. - Horváth János terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

20:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


A DOSZ Hittudományi Osztálya várja azon kedves érdeklődőket, akik szívesen beletekintenének, hogy milyen izgalmas kérdésekkel foglalkoznak jelenleg azok a személyek, akik kutatóként arra tették fel életüket, hogy korunk egyik legnagyobb talányát, Isten és a hit kérdését kutassák. Az este folyamán 4 előadás fog elhangozni a szentírástudomány, szisztematikus és a pasztorális teológia illetve az egyházjog témaköreiben. Ezekben megismerheti a kíváncsi szemlélő a biblia nyelvének titokzatos világát, vagy éppen Hollywoodba utazhatnak megnézni, hogyan jelenik meg a filmvásznon Jézus, esetleg a környezetvédelem kapcsán aktuális teremtésvédelmi kérdésekkel foglalkozhatnak, de egy igazi egyházi per tárgyalásának közepébe is csöppenhetnek.

Juhász Pál Balázs: 20.00-20.30 - Egy olvasatlan klasszikus - Ószövetség.zip
Vancsura Margit: 20.30-21.00 - A filmvásznak Krisztusa
Nobilis Márió: 21.00-21.30 - "Az egyházi cselekvés teológiája" - elhúzódó bábáskodás egy tudományág (újjá)születése körül
Kiss Gábor: 21.30-22.00 - Egy egyházi per és ami mögötte van. Házassági perek napjainban az egyházi bíróságok előtt

Az egyes előadások leírása az előadó nevére kattintva megtalálható. 

 


Főszereplő(k):

  • Nobilis Márió
  • Juhász Pál Balázs
  • Vancsura Margit
  • Kiss GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  
Kik foglalkoznak még egyáltalán teológiával a 21. században? Mit lehet kutatni e témában? A DOSZ Hittudományi Oszály előadói bemutatják, hogy a hit kapcsán milyen érdekes kérdéseket vethet fel a kutató elme.

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: